Bewijs dat je kunt varen met je vaarbewijs

Haal je vaarbewijs bij Elon opleidingen
De kortste dag hebben we al weer gehad de dagen worden iedere dag langer en de watersportliefhebbers kijken dan ook vol verwachting naar de temperatuurstijgingen ook de vissers zien het goede weer met plezier tegemoet en we staan te springen om de boot weer van stal te halen.

Soms is het vaarbewijs verplicht maar niet altijd

Voor de meeste boten is het geen verplichting om een vaarbewijs te halen doch het verdient aanbeveling om als je het water opgaat te zorgen dat u de vaarregels kent en in acht neemt. Heb je een boot die langer is dan 15 mtr en/of sneller kan varen dan 20 km per uur dien je wel in het bezit te zijn van het klein vaarbewijs deel 1 of 2 afhankelijk van de plaats waar je met je boot wilt varen.

Wat wordt er behandeld tijdens de cursus vaarbewijs

Tijdens de cursus vaarbewijs maak je nader kennis met de verschillende reglementen, maar leer je ook de basistechnieken van het manoeuvreren met een boot. Je leert de basisbegrippen van schroef- roer werking en het af en aanmeren van een boot aan de kade. Natuurlijk komt ook de navigatie uitgebreid aan bod en leer je de verschillende boeien en de verschillende kleurrijke lampjes op het water te herkennen.

Vaarbewijs halen? Gewoon doen!

De erkende watersport bonden en de KNRM adviseren iedereen die gebruik maakt van een boot op het water om deze cursus te volgen en een examen af te leggen hiermee toon je aan dat je verantwoordelijk met je hobby bezig wilt zijn en geen gevaar wil vormen voor anderen. Door je kennis ben je zelfzekerder op het water en zult je meer plezier beleven.

Cursus datum vaarbewijs

Deze cursus start binnenkort weer in Oud Vossemeer op het opleidingscentrum van
Elon Brandbeveiliging. De eerstvolgende opleiding start op 31 maart 2015. Lees hier meer over de planning, prijzen en meld je direct aan.Bekijk de cursusdata en schrijf in!

Meer informatie opleiding vaarbewijs

Bosters van Wezel b.v. en Sub Ocean Services verzorgt diversen opleidingen op het gebied van sportduiken, watersport, veiligheid en ehbo/BHV. Voor meer informatie en/of inschrijven voor bovengenoemde cursus of overige opleidingen kunt u contact opnemen via www.elonbrandbeveiliging.nl of telefonisch via 0166-672623.