Voorkom een boete: vaarbewijs omruilen

Haal je vaarbewijs bij Elon opleidingen

Veel op het water te vinden? En niet in het bezit van een vaarbewijs? Of het oude vaarbewijs nog niet omgeruild? De politie te water heeft verscherpte controles aangekondigd. Als je wordt aangehouden en je bent niet in het bezit van een vaarbewijs kost dit € 550,00. Wacht dus niet met het vaarbewijs omruilen.

Vaarbewijs omruilen

Als u nog in het bezit bent van een PAPIEREN klein vaarbewijs (afgegeven tussen 1982 en 2001), kunt u dit GRATIS omruilen voor het huidige vaarbewijspasje. Het papieren vaarbewijs verliest op 1 januari 2016 zijn geldigheid. Zie voor meer informatie op de website van Vamex.

Omruilen pasje vaarbewijs

U kunt uw huidige nog geldige vaarbewijspasje altijd omruilen voor een nieuw exemplaar. Wellicht heeft u nog geen vaarbewijs met geïntegreerd ICC of wilt u uw vaarbewijs omruilen omdat er nog een oude vervaldatum op staat. Als u uw huidige vaarbewijs wilt omruilen, dan kunt u hier uw nieuwe exemplaar aanvragen en betalen. De kosten voor het omruilen van het vaarbewijs bedragen € 20,-. De betaling doet u direct via iDEAL of via creditcard. U krijgt dan eerst een aanvraagformulier thuis gestuurd.

Aanvraagformulier vaarbewijs omruilen

Op het aanvraagformulier staan uw persoonsgegevens al afgedrukt. U hoeft het formulier alleen te voorzien van een recente pasfoto en een handtekening. Als wij uw aanvraagformulier, samen met een kopie legitimatie en uw oude originele vaarbewijs van u ontvangen hebben, duurt het ongeveer 10 werkdagen voordat u uw vaarbewijs in huis heeft.

Meer informatie over het vaarbewijs

Wij geven graag meer informatie over het omruilen van het vaarbewijs. Ook voor de cursus vaarbewijs kun je bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op!

No comments yet.

Geef een reactie