Duiken met kids: Sub Ocean Services start stichting

Duiken met kinderen Oosterschelde

Het is al mogelijk vanaf 8 jaar te duiken in het zwembad. Binnen het PADI Sealteam bijvoorbeeld. En vanaf 10 jaar is het mogelijk om het PADI Open Water Diver Junior brevet te halen. Binnen het duikcentrum zien we hoe enthousiast kinderen én ouders zijn tijdens deze cursussen.

Samen duiken

Als een kind het PADI Open Water Diver Junior heeft gehaald staat niets in de weg, om binnen de limieten van deze certificering, onder begeleiding te duiken. Bijvoorbeeld met één van de ouders. Toch zal een gecertificeerde volwassene niet altijd met vertrouwen met een kind duiken. Tijdens de duikopleiding wordt hieraan meestal geen aandacht geschonken. Want hoe begeleid je een kind of je zoon of dochter tijdens het duiken? En hoe ga je om met de spanning bij zowel ouder als kind?

Behoefte

De reacties en vragen van klanten deed ons beseffen dat er behoefte is aan zowel meer begeleiding als mogelijkheden om samen, als kind en ouder/verzorger of gezin te trainen, plezier te maken en te zwemmen.Om in die behoefte te voorzien hebben wij het idee gevat om met een speciale groep te starten. Een groep waarin volwassenen en kind samen veilig en met veel plezier (leren) duiken.

Op de hoogte blijven van deze activiteiten?

Schrijf je in op de speciale nieuwsbrief!

Duiken ouder en kindSpeciale duiktraining “Samen leren duiken”

Als donateur van de stichting is het mogelijk om deel te nemen aan de speciaal ontwikkelde training Samen Leren Duiken. Hierbij leer jij en je kind op een effectieve en hele leuke manier samen veilig te duiken. Plezier gegarandeerd! De eis voor instroming voor deze training is dat je in het bezit bent van PADI Open Water Diver (Junior) of gelijkwaardig ander brevet. De kosten voor deelname zijn € 50,00 per persoon. Indien u geen eigen materiaal heeft kun je zowel voor de zwembadactiviteiten als de training via onze duikschool materiaal huren tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

Theorie en praktijk

Hierbij zullen wij de theorie herhalen en bijschaven. Ook praktisch zullen we helpen en begeleiden. Bijvoorbeeld door het herhalen van de vaardigheden in het zwembad. Zo zal jij en je kind op een speelse manier leren en zekerheid krijgen om samen te duiken. Je leert grenzen bepalen en wat te doen als het niet helemaal loopt zoals je zou willen.

Start in de winter

We zullen in de winter starten met deze groep. Hierbij is het mogelijk om iedere veertien dagen gebruik te maken van het zwembad. Hierbij kunnen jij, je kind en eventueel andere gezinsleden zwemmen, deelnemen aan activiteiten en meedoen aan georganiseerde duikavonturen.

Investering

De investering voor dit avontuur (waarbij je 16 keer in het zwembad terecht kunt) is €100,- per persoon/per jaar. De activiteiten in het zwembad vallen altijd buiten de schoolvakanties.

Meer duiken met kids?

Schrijf je nu in op de speciale nieuwsbrief!

No comments yet.

Geef een reactie