Project Baseline Bergse Diepsluis

Project Baseline Bergse Diepsluis TholenProject Baseline is een wereldwijd project van duikorganisatie GUE (Global Underwater Explorers). Het project heeft ten doel om de veranderingen in de onderwaterwereld in kaart te brengen en hiermee bewustzijn te creëren.

De meetgegevens die worden verzameld bieden in de toekomst niet alleen waardevolle informatie over de veranderingen in het onderwatermilieu. De betrokkenheid bij het project en de meetgegevens hebben ook tot doel het publieke bewustzijn over waterkwaliteit en –milieu te vergroten. Daarnaast kan de data wetenschappelijk en politiek worden ingezet.

Met Project Baseline Bergse Diepsluis is het eerste meetpunt in de Oosterschelde gerealiseerd. Iedere duiker kan bijdragen aan het project door metingen uit te voeren. Deze metingen zijn met behulp van een duiklamp (18 Watt HID, of vergelijkbaar) en een fingerspool vrij eenvoudig uit te voeren.

De uitkomst van de metingen geef je door aan de projectmanager Rene van der Laan. Deze zorgt ervoor dat jouw metingen worden opgeslagen in de wereldwijde database. Een complete meetinstructie vind je op de Facebookpagina Project Baseline Bergse Diepsluis. Ook kun je deze instructie per mail opvragen bij de projectmanager: renevdlaan21@gmail.com. Via dit mailadres geef je ook je metingen door.

No comments yet.

Geef een reactie