Reparatie & onderhoud duikuitrusting

Spring naar:

Onderhoud duikuitrusting

Goed onderhoud van je duikuitrusting is een must. Het gaat per slot van rekening om je veiligheid. Veel daarvoor kun je zelf doen. Je duikspullen goed spoelen bijvoorbeeld. Ook regelmatig je duikfles, trimvest, ademautomaat en slangen uitwendig controleren is een goede gewoonte voor het onderhoud van je duikuitrusting. En mocht je buiten de service-intervals van je duikuitrusting dingen tegenkomen of vragen hebben: twijfel het niet te vragen in ons duikcentrum. We helpen je graag. Als officieel servicecentrum voeren wij alle gangbare reparaties uit aan duikmaterialen. Reparaties aan zowel nat- als droogpakken, ademautomaten, consoles, duiklampen en duikcomputers.

Reparatie duikuitrusting

Service en onderhoudscentrum duikmateriaal Sub Ocean ServicesDuiken in Zeeland is anders dan vanaf een boot op een tropische locatie. Oesters, golven, pech of slijtage kunnen er wel eens zorgen voor schade aan je duikpak, trimvest of bijvoorbeeld een slecht functionerende eerste of tweede trap. Of wat te denken van een lege batterij in je duikcomputer… Ben je aan het duiken op Tholen of Sint Philipsland? Kom dan zeker even langs. Vaak kun je duikapparatuur van ons in bruikleen krijgen voor je geplande duik. Ondertussen kunnen wij jouw duikmateriaal servicen of repareren.

Duikpak repareren

Reparatie en aanpassingen droogpakEen gat in je natpak? Of je duikpak heeft een kapotte rits? Ook voor de reparatie van je duikpak ben je bij Sub Ocean Services in Oud-Vossemeer aan het juiste adres. Je duikpak kunnen wij repareren en in sommige gevallen zelfs aanpassen. Is je natpak te groot? Ook dan kunnen we het veelal aanpassen aan de juiste maat. Maar ook voor bijvoorbeeld het opzetten van versterkingen aan je duikpak kun je bij ons terecht.

Droogpak repareren

Kapotte seals op je droogpak? Te kleine laarzen? Vaak kunnen wij jouw droogpak repareren of aanpassen aan jouw wensen. Van het vervangen van een polsseal of het repareren van een nekseal tot een compleet nieuwe droogpakrits. In werkplaats kun je terecht voor de reparatie van je neopreen als trilaminaat droogpak.

Ademautomaat servicen/Onderhoud ontspanner

Service ademautomaat, onderhoud eerste en tweede trapIedere ademautomaat, eerste en tweede trap dient minimaal éénmaal per jaar geserviced te worden. Binnen ons erkend en gecertificeerd servicecentrum kunnen wij het onderhoud van vele merken ademautomaten uitvoeren. Omdat dit stuk van je duikuitrusting van levensbelang is werken wij alleen volgens de specificaties van en met onderdelen van de fabrikanten. Nadat onze servicemonteurs  je tweede en eerste trap hebben gedemonteerd worden deze zorgvuldig geïnspecteerd en gereinigd. Ook wordt er aandachtig gekeken naar eventuele bijzonderheden of beschadigingen. De montage daarna gebeurt alleen met nieuwe en door de fabrikant voorgeschreven onderdelen. Het servicen van de ademautomaat is niet klaar voordat deze met zorg en volgens fabrieksspecificaties is afgesteld. Bij het ophalen van je ademautomaat na de servicebeurt ontvang je een servicerapport waarop de uitgevoerde werkzaamheden, vervangen onderdelen, eventuele bijzonderheden en het volgend onderhoud staan vermeld.

Keuring duikfles

Bij het onderhoud van je duikuitrusting dien je ook aandacht te besteden aan je duikfles. Daarnaast dient iedere duikfles wettelijk om de vijf jaar gekeurd te worden. De keuring van duikflessen vindt plaats volgens de regels van Lloyd’s Register Stoomwezen. Naast de vijfjaarlijkse keuring van de duikfles is het aan te raden de duikfles jaarlijks te laten inspecteren op de vorming van corrosie, verontreiniging en vocht. Mochten deze zaken aanwezig zijn in de duikfles dan kunnen ze je gezondheid nadelig beïnvloeden. Deze visuele controle kunnen wij uitvoeren in onze eigen werkplaats. Evenals de service aan de afsluiter/kraan.

Voor de verplichte fleskeuring worden de te keuren flessen tweewekelijks opgehaald en weer geretourneerd in de duikwinkel. In de tijd dat je duikcilinder voor keuring weg is krijg je bij Sub Ocean Services een fles in bruikleen. Zo kun je gewoon blijven duiken!

Keuring duikfles in het buitenland

De verplichte keuring van duikcilinders in Nederland is om de vijf jaar. Let er op dat de keuring van je duikfles in andere landen soms veel recenter dient te zijn. Ook is in sommige landen de visuele inspectie een onderdeel van de wetgeving. Let erop voordat je naar het buitenland gaat om te duiken. Je kunt ons ook altijd contacten voor actuele informatie.