Leren Snorkelen

Nederland is een land met water. Leren zwemmen is dan ook belangrijk. Veel kinderen halen dan ook hun zwemdiploma’s. Maar ook daarna is het goed om zwemvaardigheid op peil te houden en te vergroten. Dat kan met de zwemvaardigheidsdiploma’s van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Binnen de zwemvaardigheidsdiploma’s is het mogelijk te leren snorkelen. Dat geeft niet alleen een grotere zwemvaardigheid, maar is ook een eerste opstap naar de wondere wereld onderwater.

Onderwaterwereld

Leren snorkelen geeft op een laagdrempelige manier toegang tot de onderwaterwereld. Binnen het zwemonderwijs zijn drie officiële diploma’s te halen: Snorkelen 1, Snorkelen 2 en Snorkelen 3. Binnen ieder diploma worden meer vaardigheden geleerd en getoetst. Zo leer je niet alleen verschillende manieren van te water gaan, maar ook diverse vormen van snorkelen.  Je leert zwemmen met zwemvliezen en bijvoorbeeld hoe je een hoekduik maakt. Ook leer je meer over snorkelmateriaal en hoe je deze gebruikt.

Snorkeldiploma’s

Met de snorkeldiploma’s op zak kun je op een leuke en veilige manier snorkelen in het zwembad. Of het buitenwater. En dat is niet alleen leuk voor vakantie: ook in de wateren rond Tholen en Bergen op Zoom zijn mogelijkheden om het onderwaterleven te ontdekken.

leren snorkelen foto 2Leren snorkelen: vooral plezier

Dat het leren snorkelen een goede opstap is naar het sportduiken zien we regelmatig. Kinderen die zich aanmelden voor onze jeugdprogramma’s duiken zijn niet zelden in het bezit van de snorkeldiploma’s. Hierbij zien we vaak dat het de watergewenning en het zelfvertrouwen goed hebben gedaan. Maar nog veel belangrijker: het leren snorkelen heeft vooral heel veel plezier opgeleverd!

Zwembad de Schelp

Leren snorkelen kan in de omgeving Tholen in Zwembad de Schelp in Bergen op Zoom. Hier worden op woensdagmiddag lessen gegeven voor de drie diploma’s. Meer informatie over de lessen en diploma’s is hier ook te verkrijgen.

Leren snorkelen als volwassene

Als volwassene is het ook mogelijk te leren snorkelen. Bijvoorbeeld met de PADI Skin Diver-cursus. Hierover kunnen wij je meer vertellen. Neem gerust contact met ons op, of kom eens langs op het duikcentrum. Kun je gelijk eens kennis maken met ons uitgebreide assortiment snorkelmaterialen 😉

Contactgegevens Zwembad de Schelp
Zwembad de Schelp
De Boulevard Noord 45
4617 HD Bergen op Zoom
t. 0164 230799
info@deschelpendemelanen.nl
http://www.zwembaddeschelp.nl/