Geslaagde Havendag Tholen: winnaars fotowedstrijd bekend

Foto: Filip StaesTijdens de Thoolse Havendag die afgelopen zaterdag werd georganiseerd was ook duikcentrum Sub Ocean Services aanwezig met een attractieve stand. Niet alleen de mobiele duiktank trok veel aandacht. Ook de selectie van prachtige onderwaterbeelden die meededen met de door het duikcentrum georganiseerde fotowedstrijd verbaasden vele bezoekers van de jaarlijkse Havendag.

Fotowedstrijd Oosterschelde

De jaarlijkse Havendag had dit jaar een extra feestelijk tintje omdat deze samenviel met het jaar dat de stad Tholen haar 650 jarig bestaan viert. Ter gelegenheid daarvan organiseerde Sub Ocean Services een fotowedstrijd met het thema “Tijdloze Oosterschelde”. Ingestuurde foto’s werden in twee stemronden door het publiek beoordeeld. De eerste stemronde vond online plaats. Daarna stemden ruim 200 bezoekers tijdens de Havendag op hun favoriete beeld.

Uitslag fotowedstrijd

  1. Filip Staes won met 72 punten een duikfles en een jaar lang gratis vullen.
  2. Luc Rooman haalde 56 punten en won een verbandkoffer.
  3. Gino Symus werd met 46 punten derde en ontving een brandblustoestel.
  4. Richard ontving een vulkaart en 35 punten.
  5. Dicky Boele won ook een vulkaart met 25 punten.

Verrassende foto’s

De getoonde foto’s van het onderwaterleven in de Oosterschelde verbaasde menig bezoeker van de Havendag: “Dat leeft toch niet bij ons onderwater?”, was misschien wel het meest gehoord bij het zien van de foto’s. Daarnaast waren veel toeschouwers verrast dat er zich zoveel kleuren en leven onder de waterspiegel van de Oosterschelde te vinden is. “Zo dicht bij huis, zoveel moois onderwater? Ik denk dat we dit jaar maar niet op vakantie gaan en moeten leren duiken”.

Duiktank

De mobiele duiktank van DCN Diving trok naast de foto’s ook veel bekijks. Hierin werden niet alleen demonstraties gegeven. Ook maakten vele (meestal jeugdige) duikers onder leiding van instructeurs van het duikcentrum kennis met de duiksport.

Winnaar rondvaart

Onder degenen die tijdens de Havendag hun stem uitbrachten op hun favoriete foto’s werd een rondvaart verloot. Deze rondvaart door Frisia Rondvaarten werd gewonnen door Petra Burremans uit Tholen.

Geslaagde dag

Al met al een geslaagde dag. Sub Ocean Services dankt naast de organisatie ook de vrijwilligers, de deelnemers aan de fotowedstrijd en de bezoekers van de Havendag. Daarnaast speciale dank aan DCN Diving voor het beschikbaar stellen van de duikcontainer.

 

No comments yet.

Geef een reactie