Geslaagd weekend onderwaterbiologie

Deelnemers biologieweekendIn het weekend van 18 t/m 20 augustus organiseerde Sub Ocean Services een onderwaterbiologie weekend. Onder de inspirerende leiding van instructeurs Bas en Mirjam van der Sanden was het een zeer geslaagd weekend. De reacties tijden de duiken waren enthousiast en lovend. Lees hieronder de enthousiaste reacties. Als eerste op de hoogte zijn als we weer zo’n weekend organiseren? Schrijf je dan onderaan deze pagina in op onze nieuwsbrief! 

Afgelopen weekend Specialisatie Onderwaterbiologie gevolgd en dat was erg leerzaam. Had ik verwachtingen, jazeker, zijn die uitgekomen, welnee bijlange niet. Ik had al snel door dat ik mijn verwachtingen betreft het herkennen van het leven onderwater moest bijstellen, er zijn simpelweg veel te veel beestjes in het water. Maar wil dat zeggen dat ik daar 3 dagen voor niets heb gezeten, nee natuurlijk niet, wat ik vooral heb geleerd is dat je moet observeren i.p.v. kijken, de tijd moet nemen om onder water van iets te genieten. Is mijn interesse gewekt, jazeker en ga mij zeker meer verdiepen in het onderwaterleven. Een bioloog of onderwaterdeskundige zal ik nooit worden maar de toekomstige duiken zullen uit meer bestaan dan alleen een rondje onder water.

Conclusie een zeer mooi weekend achter de rug, bedankt Mirjam en Bas voor het delen van jullie kennis en natuurlijk Koos en Henny voor de gastvrijheid. Groet John en Nanta.

Bijzonderheden: Superleuke duik! Ik herkende alles wat koos me in de briefing heeft verteld. de instap bij het steiger de afdaling langs de oesterwand daarna zijn we over een slikplaat gezwommen waar heel veel platvis heb gezien maar ook Sepiola ongelooflijk je ziet 2 kraaltjes en dan blijkt het een Sepiola te zijn. ook nog Pijlinktvisjes gezien. Na een stukje gezwommen te hebben dook er ineens een enorme turfblok op met een enorme school Steenbolkjes. daarna langs de oesterwand terug gekeerd maar hier ook enorm veel leven gezien zoals krabben hooiwagen krab Kreeft anemonen sponzen etc.

Dank je Koos voor de perfecte rondleiding.

Na de goede uitleg van Bas en de goede begeleiding van Koos was het duiken heel bijzonder en heb ik nog nooit zoveel (bewust) gezien onder water. De gehele cursus heeft mij bijzonder geboeid. met goede instructeurs nogmaals dank je wel

 

No comments yet.

Geef een reactie