Duikwrak Tholen dichterbij

Duikwrak Tholen, foto: Johan Verkamman

De Oosterschelde rond Tholen zal binnenkort een duikwrak rijker zijn. Niet door een fout van de kapitein of schipbreuk, maar mede door een geslaagde crowdfunding. Duikwrak Tholen komt te liggen nabij duiklocatie Strijenham (79) bij Tholen.

Duikwrak Tholen: gered door crowdfunding

Het afzinken van het wrak is een initiatief van de Website NOB (NOB) en het project wordt samen de gemeente Tholen, de provincie Zeeland, Rijkswaterstaat Zee en Delta en Sub Ocean Services en Bootduiken Zeeland uitgevoerd. Toen eind vorig jaar de financiering van het project onverwacht een deuk opliep door een wegvallende subsidie is een crowdfundingactie gestart. En met succes!

Trots op sportduikers

Nederlandse en Belgische sportduikers, verenigingen en clubs droegen hun steen(tje) bij aan de crowdfunding. Wij zijn daar ontzettend trots op. En de NOB ook:  ‘We vinden het heel leuk om te zien dat er zo massaal geld gegeven is voor dit project. Dat toont de betrokkenheid van duikers in ons land en maakt ons als bond alleen maar trots,’ zegt Bert Vos van de NOB.

Duikwrak Tholen wordt afgezonken in het voorjaar

Het doel is om duikwrak Tholen in het voorjaar van 2016 af te zinken. ‘Aan het begin van het nieuwe jaar gaan we eerst het schip vervoeren van Middelburg – waar de boot op dit moment ligt – naar Tholen,’ vertelt Bert. ‘Op Tholen wordt het wrak vervolgens voorbereid op het afzinken. Zo wordt bijvoorbeeld alle verf eraf gestraald. Daarna wordt het schip op een veilige en gecontroleerde manier afgezonken.’ Wanneer dit precies is, is op dit moment nog niet bekend. ‘Uiteraard laten we het weten als de exacte datum bekend is.’

Sub Ocean Services betrokken partner bij duikwrak Tholen

Sub Ocean Services is nauw betrokken bij de realisatie van dit project en we zullen proberen je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. En voor alle gulle gevers: hartelijk dank voor je gift!

Bron: NOB | Foto: Johan Verkamman

No comments yet.

Geef een reactie