Werkzaamheden en duikverbod Sint Annaland

10-03-2015 UPDATE: Duiklocatie 73, Sint Annaland is gesloten van 10 maart 2015!
Als je onlangs op of rond de haven van Sint Annaland bent geweest kan het je niet ontgaan zijn: er wordt hier hard gewerkt. Het strandje is moeilijk te bereiken en parkeren aan de haven kan niet meer. Door de werkzaamheden is het zicht ook vaak slecht.Projectbureau Zeeweringen werkt ook hier aan de versterking van de Zeeuwse dijken. Het dijktraject rond Sint-Annaland is één van de laatste stukken die wordt aangepakt om de Zeeuwse dijken te versterken. Dit is nodig om ook in de toekomst de veiligheid te garanderen.
Duikverbod Sint Annaland

Duikverbod Sint Annaland vanaf 1 april

Vanaf 1 april 2015 Vanaf 10 maart 2015 wordt ook het strand aangepakt en zal het hier verboden zijn om te duiken. Als alles volgens planning verloopt zal de duiklocatie na 1 juni weer open zijn. Ook ‘s avonds en in de weekenden is duiken hier door gevaarlijke situaties uit den boze!

Nieuwe duiktrap

Dat de duiklocatie Sint Annaland één van onze favoriete stekken op het eiland Tholen is wist je natuurlijk al. Na het afronden van de werkzaamheden zal deze duikplek nog beter ingericht zijn op recreanten en duikers. Zo zal je er een nieuwe duiktrap vinden.

Natuur Sint Annaland

Als je wel eens gedoken hebt op Sint Annaland weet je hoe groot de biodiversiteit er onderwater is. Ook in de getijdezone komt er bijzondere flora voor. Op deze plek groeit Groefwier. Een in Nederland zeldzaam wier dat maar op vijf locaties in Zeeland voorkomt. Door de uitvoering van de dijkversterking zou dit plantje op Sint Annaland verdwijnen. Maar door het plantje te herkonaliseren zal het wier ook na de werkzaamheden weer voorkomen langs de dijk bij Sint Annaland. Hoe dat precies in z’n werk gaat lees je op de website van Zeeweringen. Lees hier vooral ook het stukje over lavasteen dat gebruikt wordt om natuurherstel op de nieuwe dijkbekleding te bevorderen.

Blijf geïnformeerd of duiken op Sint Annaland

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden en de planning van de werkzaamheden rond duiklocatie Sint Annaland. Check ook na of op 1 juni of de werkzaamheden zijn afgerond alvorens weer duiken te plannen op deze duikstek. Na 1 juni zullen de werkzaamheden in westelijke richting doorgaan. Raadpleeg bij twijfel dus zeker de website van het projectbureau Zeeweringen. Of vraag ons in het duikcentrum naar de laatste stand van zaken. Zorg er bovendien voor dat je de situatie ter plaatse goed beoordeelt!

No comments yet.

Geef een antwoord