Verder met duiken

 

Bekijk onze geplande cursussen

Na het halen van je PADI Open Water Diver brevet ben je in staat om zelfstandig te duiken. Dat is nog maar het begin! Want na je Open Water kun je jezelf als sportduiker verder ontwikkelen.

Beter leren duiken

Met aanvullende duikcursussen leer je beter duiken, krijg je meer zelfvertrouwen en ga nog meer plezier beleven aan het duiken. Onderstaande duikcursussen worden gegeven vanuit onze duikschool in Zeeland. Nog geen duikbrevet? Kijk dan op de pagina leren duiken voor de mogelijkheden. Bekijk hieronder onze vervolgopleidingen voor sportduikers:

PADI Advanced Open Water Diver

PADI Advanced Open Water Diver

PADI Advanced cursusDe PADI Advanced Open Water Diver cursus volgt op Open Water Cursus. Binnen deze cursus leer je meer duikvaardigheden. Afgestemd op jouw wensen en interesses. De duikcursus is opgebouwd uit zogenaamde Adventure Dives. Twee daarvan zijn verplicht: Diepduiken en Onderwaternavigatie.

Diepduiken en Onderwaternavigatie

Binnen deze twee modules leer je meer over de fysiologische en praktische aspecten van diepere duiken. Daarnaast leer je beter navigeren. Door bijvoorbeeld naast je kompas ook tijd, referentiepunten en vinslagen mee te nemen in je plaatsbepaling tijdens het duiken.

Nog drie Adventure Dives

Voor de voltooiing van je PADI Advanced Open Water duikbrevet dien je nog drie Adventure Dives af te ronden. Je kunt in overleg kiezen uit de volgende opties:

 • Bootduiken: Leer alles over het duiken vanaf een boot. Van duiken vanaf een kleine RIB tot een grote Liveaboards. Raak bekend met procedures, benamingen en veiligheidsaspecten die te maken hebben met het duiken vanaf een boot.
 • Driftduiken: Leer alles over het duiken in stromend water. Een must voor duiken in de Oosterschelde! Leer meer over technieken, procedures en uitrusting voor het duiken in stromend water.
 • Droogpakduiken: Duiken met een droogpak in Nederland kan erg comfortabel zijn. Leer in deze Adventure Dive alles over het drijfvermogen, onderhoud en richtlijnen.
 • Nachtduiken: Duiken in het donker is een hele andere ervaring dan tijdens de daglichtperiode. Leer nachtduiken plannen, technieken en alles over de uitrusting voor nachtduiken.
 • Peak Perfomance Buoyancy: Perfect uitgetrimd leren duiken heeft veel voordelen: meer plezier, beter duiken en een betere bescherming van het onderwaterleven. Leer alles over drijfvermogen.
 • Zoeken en Bergen: Een object verdwijnt onder water. Leer deze als sportduiker terug te vinden. In deze Adventure Dive leer je alles over veiligheid, zoekpatronen en het gebruiken van hefballonen en ander materiaal.
 • Onderwaterfotografie: Leer duiken met een camera. En meer over licht, belichting, compositie en onderhoud van onderwater foto-uitrusting.
 • Wrakduiken: Op de Zeebodem en ook in Zeeland liggen talloze scheepswrakken. Wrakduiken doet een beroep op je duikvaardigheden. Leer tijdens deze Adventure Dive alles over het duiken op een wrak.
 • Naturalist: Tijdens het duiken zal je versteld staan van het uitbundige onderwaterleven. In deze module leer je meer over de wereld onderwater en hoe je hier als duiker verantwoord mee omgaat.

Praktijkgerichte duikcursus

Advanced Open Water is een praktijkgerichte duikcursus. Je leert vooral door te duiken met één van onze duikinstructeurs. Je dient minimaal in het bezit te zijn van het PADI Open Water Diver duikbrevet, of een gelijkwaardig duikbrevet van een andere organisatie. Onze duiklessen worden verzorgd vanuit ons duikcentrum in Zeeland. Meer informatie of boeken? Neem gerust contact met ons op!

Aanmelden

PADI Rescue Diver

PADI Rescue Diver

PADI Rescue CursusDe PADI Rescue Diver cursus is één van de leukste en uitdagendste duikcursussen die er is. Dat vinden onze cursisten maar ook onze instructeurs. Niet gek overigens want veel van onze instructeurs hebben een achtergrond op het gebied van opleiding, training en advies binnen (bedrijfs)veiligheid, BHV en EHBO.

Duikcursus: Rescue Diver

Binnen de duikcursus Rescue Diver leer je vaardigheden die het duiken voor jouw en je buddy’s nog veiliger maken. Je leert om te gaan met een noodgeval en de daarbij horende nooduitrusting. Je leert stress en paniek bij andere duikers herkennen en leert daarmee omgaan. Ook worden je reddingsvaardigheden bijgebracht waarmee je bewusteloze duikers kunt redden. Met het PADI Rescue Diver duikbrevet op zak is je zelfredzaamheid als duiker ook groter dan daarvoor.

Duikcursus: praktijkgericht met aantrekkelijke theorie

De duikcursus Rescue Diver is praktijkgericht, maar omvat ook een aantrekkelijk stuk theorie. De praktijkoefeningen worden uitgevoerd in ons veelzijdige veiligheids-trainingscentrum. De praktijk wordt afgesloten met een duikdag vol levensechte scenario’s.

Deelname vereisten

 • Duikbrevet Adventure Diver of Advanced Open Water Diver
 • Een geldig diploma Eerste Hulp Bij Ongelukken en Reanimatie. Vraag ons naar de mogelijkheden!

LET OP: veelal wordt de cursus Rescue Diver gecombineerd met de Eerste Hulp en Reanimatie cursussen van Emergency First Response. Deze worden ook gegeven binnen ons duikcentrum. Je kunt op het aanmeldformulier aangeven of je hiervan gebruik wilt maken.

Aanmelden

PADI Divemaster

PADI Divemaster

PADI Divemaster cursus in ZeelandHeb je echt een passie voor duiken? Wil je duiken organiseren? Deelnemers begeleiden tijdens opleidingen en misschien wel doorgroeien tot instructeur? Dan is de PADI Divemaster duikcursus wat voor jou!

De Divemaster cursus

De opleiding to Divemaster is pittig. Je duikvaardigheid wordt tot demonstratieniveau gebracht en je kennis van de duiktheorie wordt op instructeursniveau gebracht. Er wordt ruimschoots aandacht besteedt aan de praktijk. Denk daarbij aan een stage in onze duikschool en bijvoorbeeld rollenspellen. Dit is belangrijk om dadelijk voldoende ervaring te hebben om je verantwoordelijke taken goed uit te kunnen voeren.

Inhoud duikcursus

Je leert als Divemaster je leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Hiermee kun je andere duikers stimuleren, begeleiden en coachen. Verder zal er tijdens de intensieve duikcursus worden ingegaan op onder meer:

 • De rol en eigenschappen van de PADI Divemaster
 • Toezicht op duikactiviteiten en het assisteren met cursisten
 • Duikveiligheid en risicomanagement
 • Programma’s die door Divemasters mogen worden uitgevoerd
 • De “Business of diving” en carriere mogelijkheden in duikwereld
 • Ecologische en milieuaspecten van het duiken
 • Duikmanagement
 • Het maken van een onderwaterkaart
 • Conditie en gezondheid
 • Het geven van briefings

Deelname vereisten

 • Minimaal 18 jaar zijn
 • In bezit van PADI Rescue duikbrevet
 • Minmaal 40 gelogde duiken bij aanvang, minimaal 60 om gebrevetteerd te kunnen worden
 • Binnen de afgelopen twee jaar een cursus Emergency First Response (primaire en secundaire zorg) of vergelijkend hebben afgerond
 • Medische verklaring (pdf) inleveren die binnen het voorgaande jaar door een duikerarts is ondertekend

Aanmelden

Cursussen voor duikers: EHBO en vaaropleidingen

Naast bovenstaande duikcursussen verzorgt ons duikcentrum ook cursussen op het gebied van veiligheid, Eerste Hulp bij Ongelukken, reanimatie en diverse watersport opleidingen. Waaronder dat voor het vaarbewijs en marifonie. Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden!

Prijslijst specialisatie 2017

Ervaringen van klanten:

Mijn duik instructeur geeft heldere instructies voorafgaande aan mijn duik, waardoor ik goed voorbereid het water in kan gaan. In het water herhaalt hij deze en doet ontspannen en rustig voor wat ik moet uitvoeren. Read full testimonial…

Leren duiken bij Sub Ocean Services

“Vandaag een proefduik gemaakt en gelijk overtuigd om mijn Open Water te gaan halen. Vriendelijk, gastvrij, gezellige sfeer. Top!”