Video’s Oosterschelde

Dat we gek zijn van de Oosterschelde staat als een paal boven water. Maar omdat we ook graag laten zien hoe mooi het hier onder water is verzamelen we op deze pagina video’s die dat illustreren. Zo kun je vanuit je luie stoel genieten van al het prachtigs dat de onderwaterwereld in de Oosterschelde te bieden heeft. Waar mogelijk vermelden we de makers van deze prachtige beelden. Heb je zelf mooie video’s of een tip? Laat het ons vooral weten!

Zeeland onder water!

Op Zeelandnet kwamen we deze video van Zeeland Magazine tegen met marien bioloog Inez Flameling van Oceanus over de Oosterschelde. Niet alleen meer informatie over de delta, maar ook prachtige beelden van onderwater.

Zeehond Bergse Diepsluis

In het voorjaar van 2014 zat er een Zeehond bij de Bergse Diepsluis. Filmer Jackie Oomen filmde hoe de zeehond omging met duikers. Omroep Zeeland maakte er bovenstaande video van. De zeehond vertoonde onnatuurlijk gedrag door geen angst te hebben voor mensen. Uiteindelijk is het dier gevangen en elders uitgezet.

Zeepaardje in de Oosterschelde

Onderwaterfotograaf en cinematorgraaf Corne Bolders maakte deze prachtige beelden van een Zeepaardje in de Oosterschelde. Want ook dit prachtige diertje komt voor in de Oosterschelde. En eerlijk is eerlijk: als duiker zal je deze niet heel snel tegenkomen, maar ze zitten er wel degelijk!

Tien minuten Oosterschelde Onderwater

Het lijkt al weer een wat oudere video van Toonbeeld Filmproducties, maar het laat de diversiteit van het onderwaterleven in de Oosterschelde prachtig zien!